Itsepuolustus- ja turvakoulutus

Tiesitkö, että jonkin itsepuolustuslajin aloittaminen on kaikkein huonoin tapa parantaa mahdollisuuksiaan selviytyä uhka- ja väkivaltatilanteista? Vaikka itsekin harjoittelemme säännöllisesti eri kamppailulajeja, olemme silti sitä mieltä, että selviytyäkseen oikeudettomasta hyökkäyksestä, on huomattavasti tärkeämpää harjoitella ihan muita asioita, kuin jonkin itsepuolustuslajin tekniikoita.

Eivät nämä lajit silti täysin hyödyttömiä ole (jos olisivat, emme mekään niitä harjoittelisi!). Ymmärrät varmasti paremmin mitä tarkoitamme itsepuolustekniikoiden vähäisellä merkityksellä uhkatilanteessa, jos vertaat uhkatilannetta kadulla onnettomuustilanteeseen liikenteessä.

Liikenneturvallisuudessa auton toimiva turvavyö on se viimeinen oljenkorsi, jolla yritetään minimoida vahingot, jos onnettomuuden välttäminen ja kaikki muu on jo mennyt pieleen. Itsepuolustustekniikat ovat kuin auton turvavyö: aika monta ja erittäin tärkeää asiaa on jo mennyt pieleen, jos näitä tekniikoita joudutaan käyttämään. Ja silti ei ole ollenkaan varmaa miten tilanteessa käy. Pahimmassa tapauksessa SINÄ joudut syytettyjen penkille, jos hyökkääjälle on syntynyt tilanteeseen nähden kohtuuttomia vammoja.

Mitä nämä muut, uhkatilanteesta selviämisen kannalta huomattavasti tärkeämmät asiat ja taidot sitten ovat ja miten niitä pitäisi harjoitella? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Kerberos Turvallisuuspalvelut järjestää uhkatilanteen hallinta- ja itsepuolustuskursseja eri ammattiryhmille, sekä kaikille 15 vuotta täyttäneille, omasta turvallisuudestaan kiinnostuneille yksityishenkilöille.

Kursseilla harjoitellaan ainoastaan itsepuolustustilanteessa tarvittavia olennaisimpia perusasioita, joten osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta eikä hyvää kuntoa. Opetettavat asiat ovat turvallisia harjoitella ja ne on helppo omaksua.

Kurssin sisällön voimme suunnitella myös henkilökohtaisesti asiakkaan kanssa, hänen tarpeitaan parhaiten vastaavaksi. Uhkatilannekoulutus voidaan tarvittaessa yhdistää esimerkiksi kaasusumutinkoulutukseen.

Järjestämme myös yksityisopetusta, sekä pelkästään naisille suunnattuja kursseja.

Kursseilla käsiteltäviä aiheita:

 • Uhkatilanteeseen varautuminen ja ennaltaehkäisy
 • PIN:t eli hyökkäystä ennakoivat merkit
 • Liikkuminen ja sijoittuminen yleisillä paikoilla ja julkisissa kulkuneuvoissa
 • Väkivaltaisen henkilön kohtaamisen taktiikka
 • PA-E-TA menetelmä
 • Sanaton- ja puheviestintä
 • Hätävarjelu, eli oikeus puolustautua
 • Stressireaktiot
 • Apuvälineiden käyttäminen

Kurssien vetäjillä on useiden vuosien kokemus uhkaavien tilanteiden ja väkivaltaisten henkilöiden hallinnasta työtehtävissä.

Hinta: Naisten itsepuolustuskurssi 105 € (sis. alv)

Kesto: 8 h

Lisätiedot ja ilmoittautumiset koulutuksiin: Puh. 041 458 2800
toimisto@kerberos.fi

Alla kurssilaisten palautteita aiemmilta naisten itsepuolustuskursseilta.

Kouluttajan asiantuntemus:

”Oikein hyvä!”

”Asiaa riitti ja varsinkin kouluttajan omat kokemukset vakuuttivat”

”Huomasi, että sitä löytyi monien vuosien/tilanteiden kautta”

”Todella hyvä asiantuntemus, jonka syystä oli mielenkiintoista koko kurssin ajan”

”Tietää mistä puhuu!”

”Asiantunteva, kokenut, käytännönläheinen”

”Todella kattava ja laaja”

Kouluttajan kouluttajataidot:

”Erittäin asiantuntevat”

”Luonteva esiintyjä, mielenkiinto säilyi”

”Hyvät! Kertoo asiat elävästi”

”Selkeä, eläytyvä, huomioon ottava, hauska”

”Hyvät kouluttajataidot, koska tietää mistä puhuu”

”Hyvät! Selkeää puhetta ja ymmärrettävää kieltä. Diat ja muu materiaali tuki hyvin kokonaisuutta”

”Hyvät. Kivasti esimerkkejä tosielämästä. Mielenkiinto pysyi yllä koko ajan”

Parasta koulutuksessa oli:

”Kouluttaja oli helposti lähestyttävä ja uskottava”

”Kivan kokoinen porukka, siisti paikka, helppo osallistua”

”Hyvä tunnelma, kaikki sai halutessaan kommentoida, kysyä jne.”

”Runsas tiedon ja oivalluksien saanti. Ei tule mieleen mitään lisättävää”

”Hyvä kouluttaja!”

”Koulutus itsessään”

”Uusi tieto & tärkeää asiaa. Selviytymistaidot, ennakointi”

”Koutsi!”

”Tieto siitä, kuinka voi vältellä ongelmia ja tietoa mahdollisista vaaranmerkeistä”

”Kouluttaja osasi pitää koko ajan mielenkiinnon yllä. Ei ollut tylsää teoriaa”

Muut kommentit:

”Opin paljon ja haluan oppia lisää. Haluan osallistua jatkokoulutukseen”

”Todella mielenkiintoinen kurssi ja hyvä kouluttaja”

”Kiitos! Paras naistenpäivälahja ikinä!”


Kaasusumutinkoulutus

Kaasusumutin on oikein käytettynä erittäin tehokas ja turvallinen väline oikeudettoman hyökkäyksen torjumiseksi. Kaasusumutin on luvanvarainen väline, johon poliisi voi myöntää luvan  oman tai toisen henkilön koskemattomuuden suojaamiseksi tai omaisuuden suojelemiseen. Luvan myöntämisen edellytyksenä on, että hakija on koulutuksessaan tai muuten riittävästi perehtynyt sumuttimen turvalliseen käsittelemiseen.

Kaasusumutinkoulutukseemme voivat osallistua kaikki 18 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on perusteltu syy sumuttimen hankkimiseen. Tällainen syy voi olla esimerkiksi työ , jossa on tavallista suurempi riski joutua väkivallan tai omaisuusrikoksen kohteeksi (esim. taksinkuljettajat, sote -ala, ravintolatyöntekijät, myyjät ym.). Koulutamme myös paljon yksityishenkilöitä, jotka ovat joutuneet kokemaan väkivaltaa tai sen uhkaa, esimerkiksi päättyneen parisuhteen jälkeen tai ulkopuolisen vainoajan uhrina.

Koulutuksessa käsitellään mm. kaasusumutinta koskevaa lainsäädäntöä, sumuttimen kantamista ja käyttöä, henkilökohtaisen sumuttimen valintaa sekä ensiapua. Kurssi sisältää teoriaa ja käytännön harjoituksia.

Käytännön harjoituksissa käytetään tarkoitukseen suunniteltuja vaarattomia vesisumuttimia. Vapaaehtoiset voivat ottaa halutessaan altistuksen myös oikeasta OC sumutteesta.

Kurssin hyväksytysti suorittaneille jaetaan todistus, joka todistaa henkilön hallitsevan sumuttimen turvallisen käsittelyn. Todistus voidaan liittää poliisilaitokselta saatavan kaasusumutinlupahakemukseen.

Kurssin aiheita:

 • Uhkatilanteen havaitseminen ja välttäminen
 • Hätävarjelu – oikeus puolustautua
 • Ampuma-aselain kaasusumutinta koskevat keskeiset säädökset
 • Sumutin mallit ja niiden sisältämät aineet
 • Sumuttimen kantaminen ja käyttö
 • Ensiapu

Hinta: 105 € / hlö, vähintään 10 hlön ryhmä. Yrityksille ja ryhmille sopimuksen mukaan. Yksityisopetuksena yksittäiselle henkilölle 310 €. Hinnat sis. alv.

Kesto: 5 h

etsivätoimisto yksityisetsivä tunkeutumistestaus henkivartija turvamies turvallisuuskoulutus henkilösuojauskoulutus henkivartijakurssi TECC taktinen ensiapu