TECC – Taktinen ensiapu

Kerberos Turvallisuuspalvelut on toiminut turvallisuusalan kouluttajana jo 20 vuotta ja olemme toteuttaneet satoja erilaisia koulutustilaisuuksia tuhansille asiakkaille. Suurin vahvuutemme kouluttajana onkin pitkä kokemus ja jatkuva kehitystyö, joten osaamme varmasti huomioida jokaisen koulutettavan ryhmän erityistarpeet.

Taktisen lääkinnän koulutuksen aloitimme v. 2012, jolloin koulutuksia toteutettiin TEMS, TCCC ja muiden vastaavien nimikkeiden alla. Taktisen ensiavun koulutusputkemme (TECC level 1-3) sai alkunsa 2019, joten nykymuotoista TECC koulutustamme on ehditty kehittää aina vain laadukkaammaksi jo 5 vuoden ajan.

TECC koulutustemme sisältö perustuu kansainvälisen TECC komitean (Committee for Tactical Emergency Casualty Care) määrittämiin toiminta- ja hoito-ohjeisiin. Olemme yksi harvoista kansainvälisen TECC komitean hyväksymistä taktisen lääkinnän kouluttajista Suomessa.

Koulutustilaisuuksien yksityiskohtainen sisältö räätälöidään tarvittaessa kohderyhmän mukaan, jolloin opetusaiheet sovelletaan jokaista koulutusryhmää parhaiten palvelevaksi.

Koulutuksiimme on osallistunut hyvin laaja-alaisesti eri ammattiryhmien edustajia, kuten sosiaali- ja terveysala, yksityinen turvallisuusala, puolustusvoimat, poliisi, tulli, rajavartiolaitos sekä muut viranomaiset eri organisaatioista.

Koulutus on hyvin käytännönläheistä ja harjoitukset tehdään realistisiksi esimerkiksi tekoverta, haavasimulaattoreita ja palkattuja maalihenkilöitä apuna käyttäen.

Kurssien sisältö sekä vaativuus etenevät kurssisarjan mukaan. Nousujohteisuudella ja riittävällä toistomäärällä varmistamme, että koulutettava osaa toimia myös tosielämän henkeä uhkaavassa tilanteessa opetetun mukaisesti.

Kurssien aiheita muun muassa

 • TECC Taktiikka
 • Rescue Task Force -menetelmä
 • Hätäsiirto ja evakuointi
 • Potilaan tutkiminen cABC menetelmällä
 • Massiivisten verenvuotojen hallinta kiristyssiteitä, painesiteitä sekä hemostaatteja apuna käyttäen (CAT, Israel Bandage, Celox)
 • Ilmateiden hallinta sekä hengityksen hoito (NPA, Chest Seal)
 • Potilaan tutkiminen ja ensiarvio (Bloodsweep)
 • Potilaan lämpötaloudesta huolehtiminen
 • Väkivallan uhkaan (teräase, ampuma-ase, fyysinen väkivalta) varautuminen
 • Toiminta eri asteisten uhkien alla
 • Uhkaavan henkilön turvallinen kiinniotto ja tilannehallinta
 • Voimankäyttötilanteisiin liittyvä ensiapu
 • Vaativien tilanteiden ratkaisu ja kokonaisvaltainen hallinta
 • Stressin vaikutus toimintaan

Kouluttajat

Kaikki TECC kouluttajamme ovat alan ammattilaisia. Mittavan kouluttajakokemuksen lisäksi kouluttajillamme on runsaasti käytännön kokemusta taktisesta lääkinnästä eri viranomaisorganisaatioissa, joten koulutusten taktinenkin puoli on varmasti hanskassa.

Voimankäyttöön, uhkatilanteiden hallintaan ja aseellisiin uhkatilanteisiin liittyvien opetusaiheiden kouluttajat ovat omien alojensa tunnettuja ja arvostettuja asiantuntijoita Suomessa.

Koulutusten hinta ja kesto

TECC level 1 – Taktisen ensiavun peruskurssi (8 h), hinta 150 € (sis. alv 24 %). Koulutus on kaikille avoin, eli sinulla ei tarvitse olla minkäänlaista aiempaa ensiapukoulutusta osallistuaksesi tälle kurssille.

TECC level 2 – Taktisen ensiavun jatkokurssi (16 h), hinta 290 € (sis. alv 24 %). Koulutukseen voit osallistua, jos olet suorittanut meidän tai jonkun muun järjestämän TECC / TCCC peruskurssin.

TECC level 3 – Tactical Medic (24 h), hinta 390 € (sis. alv 24 %). Tähän koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on Kerberoksen TECC level 2 – Taktisen ensiavun jatkokurssin suorittaminen.

Koulutuksia järjestetään säännöllisesti ympäri Suomea ja löydät alkavat koulutukset koulutuskalenteristamme https://www.kerberos.fi/koulutuskalenteri/

Avoimien kurssien lisäksi koulutuksia järjestetään myös tilauskursseina eri ammattiryhmille, järjestöille, yhteisöille ja ryhmille.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset koulutuksiin: Puh. 041 458 2800
toimisto@kerberos.fi

etsivätoimisto yksityisetsivä henkivartija turvamies turvallisuuskoulutus henkilösuojauskoulutus henkivartijakurssi TECC taktinen ensiapu